Sigaramı yakıyorum.
Ellerim titriyor ve ciğerlerim soluyor. Çatlamış, morarmış, buz gibi dudaklarım; Ankara rüzgarına dumanlarını üflüyor.
Katilim; ucuz ve ince bir kağıda sarılmış küçük tohumlar. Sefil bir haldeyim. Yalnızım. Bir sokak lambası kadar belirgin ve onun kadar önemsizim. Aynı onun gibi, karşılığını almamış kişilerce ödenmiş benliğim. Düşmüş hayallerim geceden önce ve ben yine tükenmiş bir haldeyim.
Ellerimi ovuşturuyorum.
Üşüyor parmaklarım giydiğim iki eldivenin altından. Kansızlık hiç böyle acı verici bir şey olmamıştı. Morarmış parmaklarıma bakıyorum gözlerimin altından. Diyorum ki damarlarım, hiç böylesi boş kalmamıştı. Sevgililer yürüyor elele ve ben bir elimi ötekiyle sarıyorum…
Sigaramı sıkıyorum dişlerimin arasında.
Ellerim kalçalarımın altında ısınıyor biraz. Sımsıcak yanıyor bacaklarım, boğazımın alevleri geceyi çıtırdatıyor. Genzim karıncalanıyor. İçim ısınıyor yavaş yavaş. Büyük montumun cebinden çıkardığım ufak bir kanyak tenekesi duygularımı geri getiriyor ve hislerimi. 35numara Harley Davidson’larımın altında eziliyor kederlerim. Bitmiş, yitirmiş, ürpermişim.
Ellerime bakıyorum
Çizikler, yaralar dolu. Nasıl oldu bunların tümü bilmiyorum. Her yanımı parçalamak, kanın o soğuk akışını ılık vücudumda hissetmek istiyorum. Montuma biraz daha sarılıyor, zayıf bedenim. Üşüyorum. Ankara’nın kışını belki de son defa ciğerlerime çekiyorum. Bu ağaçları seviyorum. Dev çınarlarını, kumruların. Boynumu yana eğiyorum, bir ustura darbesiyle kesilsin diye. Damarlarım şehvetle inip kalkıyor boynumda. Bir ruh hastasını tahrik edebilecek rtimde.
Sigaramı söndürüyorum.
Dilimle ıslattığım soğuk parmaklarım, kapatıyor tek bir nefes daha çekilemeyecek cigaramı. Bitti diyorum her şey. Ciğerlerime çektiğim bütün dumanı kustum dudaklarına. İçim içine değdi ve her şey bitti. Unuttum diyorum ayın neye benzediğini ve kimi zaman güneşi bir de babamı ve annemi.
Kollarım sallanıyor iki yana ve küçük melekler başucuma gelmeye tenezzül etmiyor.
Arafta kalmış kayıp ruhum kendi anaforunda soluklanıyor.
Uyuyorum.
Sonu gelmez bir nefeste,
uyuşturucu bebeğimin yapraklarında
Aysız bir gökte
Terkedilmiş bir bedende…